Eşti aici

Moldova, remiză istorică cu Rusia

Naționalele de fotbal ale Moldovei și Rusiei au terminat la egalitate, scor 0-0, partida de verificare pe care au disputat-o joi seara, pe stadionul „Zimbru”.

Deși a pornit cu a doua șansă, selecționata noastră a evoluat foarte bine tactic, Namașco fiind de departe eroul serii, reușind, în prima repriză, mai multe parade salvatoare la șuturile trimise de Miranchuk, Fomin sau Chalov.

După reluare, Rusia a rămas echipa mai bună. Cu toate acestea, deși Miranchuk, în minutul 56, a luat la țintă bara transversală, partida s-a terminat fără gol marcat.

La capătul celor 90 de minute, Engin Firat s-a arătat mulțumit de evoluția „Tricolorilor”.

„Noi am învățat din lecția noastră, cea din octombrie. Am fost foarte bine pregătiți astăzi, deoarece am analizat jocul Rusiei până în cele mai mici detalii. A fost foarte important să închidem partea de atac a lor și să facem presiune pe flancuri, respectiv cred că am meritat acest, 0-0”.

Totodată, în contextul următorului meci, cel cu Grecia, Firat a declarat că echipa va lucra și mai mult asupra fazei ofensive, pentru a obține cele trei puncte.

De partea cealaltă, Stanislav Cercesov a lăudat jocul „Tricolorilor”, scoțând în evidență și principalele probleme cu care s-a confruntat Rusia.

„Un meci amical, fiecare antrenor și-a rezolvat problemele. Noi, înaintea întrunirii lotului am avut un alt plan, care, ulterior, s-a schimbat cauza unor jucători accidentați și a altor depistați inițial pozitiv la COVID-19, respectiv am fost nevoiți să folosim o tactică experimentală. Astăzi, nouă ne-au lipsit spectatorii și golurile”.

Pentru cele două naționale urmează penultima etapă din Liga Națiunilor, unde, Moldova va primi vizita Greciei, iar Rusia va juca în deplasare contra Turciei.