Eşti aici

Moldova, sub Cod Galben de vânt

Vremea frumoasă și stabilă cu care ne-am obișnuit în ultimile zile pare să ajungă la final. Cel puțin asta reiese din ultima avertizare emisă în această după-amiază de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în perioada 13 – 14 noiembrie întreg teritoriul Moldovei se va afla sub Cod Galben de vânt.

Astfel, în perioada indicată, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului sud-estic în rafale de până la 18 m/s.

Cu toate acestea, ce ține de maxime, potrivit sinopticienilor, acestea nu vor suferi schimbări. Astfel, miercuri, în raioanele din Nord vor fi +22 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +23 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +24 de grade.

Noaptea, minimele vor oscila între +8 și +13 grade Celsius.

Precizăm că vremea caldă pentru această perioadă a anului se va menține și în următoarele zile, chiar dacă temperatura aerului va coborî cu câteva grade atât ziua, cât și noaptea. Cerul va fi parțial noros, iar pe arii restrânse sunt posibile apariția precipitațiilor de scurtă durată.