Eşti aici

Moldova Under-21, victorie mare contra Belgiei

Fotbalul din Moldova are viitor. Naționala noastră de tineret a reușit o victorie istorică împotriva echipei similare a Belgiei, scor 1-0, într-un meci din cadrul preliminariilor Campionatului European Under-21.

La Tiraspol, „Micii Tricolori” au făcut un joc aproape perfect din toate punctele de vedere, dar oamenii care au decis soarta întâlnirii au fost Denis Furtuna și Victor Straistari. Primul a marcat golul decisiv, în minutul 38, la capătul unui corner executat de Victor Stînă.

Iar al doilea a parat un penalty obținut de oaspeți pe final de meci și care a fost executat de Openda.

La finalul meciului, copleșit de emoții, Alexandru Guzun a avut numai cuvinte de laudă pentru „Micii Tricolori”.

„Acum mă copleșesc și pe mine emoțiile. Încă trăiesc acest meci. L-am trăit și îl trăiesc în continuare. Le mulțumesc băieților că au făcut exact ceea ce au trebuit să facă. Au luptat pentru această victorie și atunci când lupți, când te dărui, când faci un sacrificiu, atunci vine și rezultatul, deși a fost foarte, foarte greu.”

Astfel, după cinci meciuri disputate în cadrul preliminariilor pentru Europeanul de tineret de anul viitor, Moldova a acumulat șapte puncte, respectiv a urcat pe locul patru în clasament, depășind Țara Galilor, națională pe care o va întâlni în ultima etapă, pe 13 noiembrie, la Wrexham.