Eşti aici

Moțiune simplă împotriva noului ministru al Apărării

La nici două săptămâni de la învestirea noului guvern, unul dintre miniștri are deja probleme. Este vorba despre Victor Gaiciuc, noul ministru al Apărării, împotriva căruia deputații din blocul „ACUM” au depus o moțiune simplă.

Deputaţii îl acuză pe ministru că a elogiat mercenarii din Donbas și a susținut agresiunea rusă împotriva Ucrainei într-o declarație făcută anterior în spațiul public, sfidând integritatea teritorială a Ucrainei.

Deputații blocului „ACUM” vorbesc despre o înregistrare video apărută în 2016, în care Gaiciuc laudă armata din Donbas, o entitate separatistă din estul Ucrainei.

Tot astăzi, chiar dacă este în concediu medical, deputatul socialist Vlad Batrâncea a fost votat în funcția de vicepreședinte al Parlamentului, în locul lui Ion Ceban, care a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului.

Socialiștii au și un nou președinte al fracțiunii, după ce Bătrâncea s-a ales cu o nouă funcție. Este vorba despre Corneliu Furculiță, persoană despre care presa a scris în nenumărate rânduri că ar fi unul dintre cei mai mari finanțatori ai Partidului Socialiștilor.