Eşti aici

Muzeele din țară, pregătite pentru "ziua lor"

87 de muzee din întreaga țară sunt pregătite să uimească concomitent iubitorii de istorie, tradiție și frumos în zilele de 18 și 19 mai, când se va desfășura cea de-a XV-a ediție a Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, cu genericul „Muzeele și hub-urile creative: viitorul tradiției”.
Potrivit organizatorilor, programul evenimentului educațional este unul consistent, pentru toate gusturile și care va cuprinde ateliere de creație, lecții deschise la subiectul păstrării, dezvoltării și promovării patrimoniului cultural, înscenări teatralizate, recitaluri de cântece, poezii, vernisaje de pictură, proiecții de film, concursuri, târguri ale meșterilor populari pentru a consemna importanța activității instituțiilor muzeale și culturale în viața unei comunități.
Cum era și de așteptat Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor va culmina în capitală, unde cei interesați se vor delecta cu poezii recitate de peste 30 de roboți, vor putea o expoziției a „Modei și stilului ce erau în vogă la Chișinău și București în 1930” sau vor putea familiariza cu comorile și tradițiile noastre. Intrarea la cea mai mare parte a evenimentelor va fi gratuită.
Astfel, pentru o bună desfășurare a evenimentelor, pe 18 mai, între orele 18:00-24:00, transportul public va fi redirecționat de pe str. 31 August 1989 în perimetrul străzilor Mitropolit Bănulescu – Bodoni şi Alexandr Puşkin, iar accesul şi parcarea transportului privat în perimetrul acestor străzi va fi sistată.