Eşti aici

Năstase: „Igor Popa pune la cale o crimă”

Ministrul de Interne Andrei Năstase îl acuză pe procurorul general interimar, Igor Popa, că ar „pune la cale o crimă odioasă”. Într-o declarație pe Facebook, Năstase susține că Popa „încearcă să obstrucționeze” începerea unei cauze penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc pentru uzurparea puterii în stat.
(Andrei Năstase, ministrul de Interne)
„În momentul de față, procurorul general interimar, torționarul din 7 aprilie, 2009, Igor Popa, pune la cale o crimă, o crimă odioasă. Un grup de procurori a făcut acest raport și l-au înaintat procurorului general interimar pentru a lua o decizie cu privire la acest caz. În loc să ia o decizie și, bineînțeles, decizia corectă, acest individ încearcă să obstrucționeze orice tentativă de a investiga o crimă odioasă săvârșită împotriva Republicii Moldova”.
Mai mult decât atât, spune ministrul de Interne, chiar azi, Igor Popa l-ar fi chemat la el în birou pe Alexandru Pînzari, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție.
(Andrei Năstase, ministrul de Interne)
„Acest om, acest individ, care era obligat să ia o decizie cu privire la denunțul pe care l-am depus, cu privirea la uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc și alții, inclusiv de către judecători ai CC, acest torționar din 7 aprilie a decis să cheme în biroul său pe un alt torționar, pe Pânzari, care este suspectat și el de participare la uzurparea puterii în stat”.
La câteva minute, Procuratura Generală, într-un comunicat de presă, a respins acuzațiile lui Andrei Năstase, considerându-le ca fiind presiuni asupra procurorilor și judecătorilor. Cât despre Alexandru Pânzari, Procuratura a refuzat să confirme sau să infirme vizita acestuia în biroul lui Igor Popa.