Eşti aici

Năstase îi cere lui Dodon un „angajament ferm”

Așa-zisele consultări publice cu PSRM sunt o farsă, în care Igor Dodon și socialiștii mimează interesul unei guvernări funcționale, dar, în realitate, conștient, premeditat, face totul ca o acțiune antioligarhică inițiată de Blocul ACUM să nu se producă. De această părere este liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care, într-o postare pe Facebook, i-a cerut lui Dodon să facă un angajament ferm, fără echivoc, în care să nege că ar lua în calcul orice fel de alianță cu Partidul Democrat, formațiune cu care, potrivit lui Năstase, blocul „ACUM”, nu va face niciun fel de coaliție.
Liderul Platformei DA i-a răspuns astfel liderului informal al PSRM, care, după consiliul republican de săptămâna trecută al formațiunii, a declarat că este gata de noi discuții, însă nu poate fi vorba de un guvern minoritar al ACUM, cerând funcția de speaker al Parlamentului și portofoliile de miniștri la Interne, Apărare și Externe. Altfel, declara Igor Dodon, se va ajunge la alegeri anticipate.
Cei din blocul „ACUM” urmează să ia mâine o decizie cu privire la solicitările socialiștilor, imediat după ședința Consiliului Republican convocat de liderii celor două formațiuni.