Eşti aici

Năstase: S-a luat mită de jumătate de milion de euro

Ministrul Afacerile Interne, Andrei Năstase, îl acuză pe ex-procurorul general interimar, Igor Popa, că ar fi obținut jumătate de milion de euro pentru obstrucționarea anchetei penale privind uzurparea puterii în stat .
 (Andrei Năstase, ministrul de Interne)
„Am constatat că Igor Popa a încuiat safeul cu tot cu dosar. Eu sunt sigur că, în scurt timp, acest dosar va ajunge pe mâna unui judecător de instrucție și fac apel către toată justiția din Republica Moldova: procesele sunt ireversibile. Suspiciunile care planează asupra lui Igor Popa, că ar fi luat cel puțin 500.000 de euro pentru această făcătură, nu aș vrea să planeze și asupra judecătorilor de instrucție”.
Anterior, Andrei Năstase a expediat un denunț în adresa Procuraturii Generale, ca urmare a acțiunilor întreprinse de judecătorii Curții Constituționale în perioada 7 iunie - 10 iunie, curent. În denunț, Năstase solicita tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc precum și tragerea la răspundere a liderului PDM.
Pe 25 iulie, Procuratura Generală anunța că a examinat denunţul lui Andrei Năstase, însă a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale, pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.