Eşti aici

Năstase și Sandu au avut o întrevedere cu Merkel

Cancelarul german Angela Merkel regretă că Moldova a ajuns, din povestea de succes a Parteneriatului Estic, într-o situație dramatică. Cel puțin asta susține lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu Merkel în cadrul Summitului PPE, împreună cu președintele PPDA, Andrei Năstase.
Potrivit celor doi, Cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat profunda îngrijorare vizavi de excesele antidemocratice ale regimului de la Chișinău.
Potrivit lui Năstase, Cancelarul german și-a exprimat profunda îngrijorare vizavi de excesele antidemocratice ale regimului de la Chișinău legate de invalidarea mandatului de primar al Chișinăului și perspectiva fraudării viitoarelor alegeri, în legătură cu hărțuirea presei independente, a opoziției și a societății civile active”, a scris Năstase într-o postare pe facebook.
Amintim că și Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, și-a exprimat îngrijorarea față de acțiunile nedemocratice din Moldova din ultimele luni, în urma Congresului Partidului Popular European de la Helsinki.