Navalnîi, otrăvit cu novichok. Reacția Rusiei

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic neurotoxic din grupa noviciok, a stabilit un laborator din Germania. Ministerul de Externe de la Moscova cere Germaniei dovezi care să arate că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în Rusia cu noviciok, o neurotoxină extrem de puternică dezvoltată în secret de fosta Uniunea Sovietică.

Analizele care au relevat prezența noviciokului în organismul lui Aleksei Navalnîi au fost efectuate într-un laborator special al armatei germane, la cererea spitalului Charite din Berlin, unde este internat opozantul rus, aflat în comă.

Autoritățile germane vor informa partenerii din UE și NATO despre acest rezultat al analizelor, precum și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice. Acest agent chimic a fost menționat și ca posibilă cauză a otrăvirii lui Serghei Skripal, un fost spion rus, și a fiicei acestuia, în 2018, în Marea Britanie. Ei au supravieţuit, dar un cetăţean britanic care a intrat și el în contact cu respectiva substanţă a murit.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata