Eşti aici

Nervi și proteste în timpul ”Dialogului Social”

Nervi și proteste în cadrul primei întîlniri între puterea statului, reprezentanții protestatarilor din PMAN și oameni din diferite sfere – de la aleși locali, preoți și ambasadori pînă la reprezentanți ai puterii a patra, mediului academic și comentatori politici. Așa s-a desfășurat prima ședință numită ”Dialogul social” propus de conducerea țării pentru a calma spiritele din societate și a găsi împreună soluții în vederea depășirii crizei în care ne aflăm.

Conducerea statului a dat dovadă de sinceritate, cel puțin la nivel declarativ, recunoscînd că lucrurile nu stau chiar așa de bine precum ar trebui să fie.

Singurii reprezentanți ai manifestanților au fost cei din PCDA, PSRM și PN refuzînd să participe. Și nici PCRM nu a participat la întîlnire. Platforma DA a profitat de ocazie și a dat citirii tuturor solicitărilor pe care le au – de la demisii pînă la anticipate. Asta însă nu a plăcut tuturor.

CIar cînd veni rîndul liderilor AIE să ia cuvîntul, cei din PCDA au protestat și au anunțat că părăsesc sala.

Chiar și după plecarea celor din PCDA ședința a continuat, la finalul ei luîndu-se decizia de a continua discuțiile pentru a găsi soluțiile necesare pentru ieșirea din impasul politic în care se află Moldova.