Eşti aici

Nicolae Furtună, contra protestelor anti-vaccin

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună se arată iritat de protestele care au loc în țară împotriva vaccinurilor COVID-19, care în opinia unora ar conține cipuri. Astfel, pentru a se face bine înțeles, în cadrul unei ieșiri la presă, șeful ANSP a comentat situațiile date într-un mod direct și la temă.

„Risc să devin vedetă. Aceștia sunt oameni ghidați, oameni dirijați. Aici se alocă fonduri și toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru și eu astăzi o spun pe nume, cum putem să manifestăm astăzi împotrivă la ceva ce nu există? Și eu vorbeam dimineață cu colegii, nu destul că mânzul e în iapă, dar noi am ales deja căpăstrul. Asta este grav și rușinos.”

În context, Nicolae Furtună a îndemnat oamenii să de-a dovadă de maturitate.

„Dacă apare un vaccin cu administrare orală, ce facem noi cu cipurile? Am fost atent la ce s-a întâmplat ieri. Este spre rușinea întregii comunități și regret că Mitropolia susține așa manifestații, pentru că ea e alimentată de acolo.”

Porivit șefului ANSP, în aceste situații deciziile trebuie luate de autorități.

„Risc după premier să fiu al doilea om nepomenit la sănătate, dar asta e dezamăgirea mea. Sunt autoritățile competente și vă rog – permiteți-le să-și facă treaba. Mulțumesc.”

Deși un vaccin împotriva noului coronavirus nici nu a fost inventat, Mitropolia Moldovei a cerut la începutul săptămânii autorităților ca vaccinarea să fie o opțiune benevolă, și nu obligatorie, deoarece, susține ea, în aceste vaccinuri ar fi introduse niște cipuri.