Eşti aici

Nicu Popescu, la Moscova: Vrem restabilirea dialogului

Moldova își dorește restabilirea dialogului politic și economic cu Federația Rusă, a afirmat, la Moscova, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în prima sa vizită în capitala rusă, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov, care a lăudat intențiile guvernului de la Chișinău în acest sens.
Cei doi oficiali, potrivi lui Lavrov, au discutat despre ridicarea unor sancțiuni pentru exportatorii de legume și produse vinicole, promițând creșterea exporturilor în acest an.
Mai mult de-atât, ministrul nostru de externe a menționat că este necesară eliminarea tuturor barierelor care țin de exportul produselor moldovenești pe piața rusă.
Serghei Lavrov, susține că munițiile cu termenul expirat din depozitele de la Cobasna, în stânga Nistrului, urmează să fie casate, iar acest proces ar putea fi demarat „peste un an și ceva”, pentru că ele costă bani. De partea cealaltă, ministrul Popescu a spus că prezența armatei rusești pe teritoriul Moldovei contravine statului de neutralitate. Popescu a salutat decizia de casare a munițiilor expirate, dar a adăugat că la acest proces trebuie să participe și OSCE.

Foto: stiri.md