Eşti aici

Noi facilități pentru cetățenii străini

Soluţiile pentru facilitarea procedurilor de documentare a străinilor, inclusiv de intrare şi şedere, în ţara noastră au fost discutate în cadrul unei şedinţe de lucru la Guvern.
Astfel, printre noile propuneri se numără reducerea numărului de documente solicitate pentru perfectarea permisului de ședere în scop de muncă și pentru prelungirea acestuia de la unu la doi ani.
Totodată, alte îmbunătățiri vizează acordarea și prelungirea dreptului de ședere pentru străinii angajați în cadrul proiectelor de asistență externă, investitorii sau lucrătorii rezidenți ai zonelor economice libere, precum și pentru străinii care desfășoară activități în domeniile culturii, sănătății şi sportului. Mai mult, dosarul pentru obținerea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă va putea fi depus și on-line.
Precizăm că, la începutul anului curent, a fost eliminată obligația deținerii vizelor la traversarea frontierei de stat a Moldovei pentru cetățenii ai 33 de state, în timp ce pentru 48 de țări a fost exclusă necesitatea obținerii invitației.