Eşti aici

Noi facilități pentru tinerii specialiști în medicină

Noi facilități pentru tinerii specialiști în medicină și farmacie. În continuare, aceștia vor primi indemnizații unice majorate, iar cei care și-au făcut studiile prin contract vor putea beneficia de aceleași facilități ca și bugetarii, dar cu o condiție, să meargă la muncă în teritoriu, conform repartizării Ministerului Sănătății.

Noile prevederi se regăsesc într-un proiect de hotărâre de Guvern, care a fost aprobat în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri condus de prim-ministrul, Ion Chicu.

Astfel, majorarea îndemnizației unice pentru medici şi farmacişti va crește de la 45.000 până la 120.000 de lei, în timp ce cea a personalului medical şi farmaceutic mediu, de la 36.000 la 96.000 de lei. Important. Indemnizația se va achita în trei rate, după expirarea primei luni de activitate şi, ulterior, la finele fiecărui an de activitate.

Menționăm că, pe lângă indemnizație, absolvenții care lucrează conform repartizării au dreptul la compensația cheltuielilor pentru închirierea locuinței sau dreptul la locuință gratuită acordată de administrația publică locală, precum și pot primi o compensație lunară a costurilor pentru cheltuielile comunale.