Eşti aici

Noi proteste în Hong Kong

Zeci de mii de persoane au participat duminică la o nouă manifestaţie la Hong Kong, oraşul fiind de mai multe săptămâni scena unor ample proteste provocate de un proiect de lege care prevedea facilitarea extrădărilor din Hong Kong spre China.
Protestul s-a desfăşurat în apropierea unei gări din Hong Kong care face legătura între oraşul autonom şi restul teritoriului chinez. Aproape de miezul nopţii, când mai rămăseseră doar câteva sute de protestatari, forţele de ordine au intervenit pentru a dispersa manifestanţii care blocau o stradă.
Organizatorii au estimat că la protest au participat aproximativ 230.000 de persoane, în timp ce poliţia a estimat că au fost 56.000 de protestatari.
Manifestaţia de duminică a fost prima acţiune majoră de protest după demonstraţiile violente din data de 1 iulie, atunci când protestatarii au ocupat şi vandalizat clădirea Legislativului din Hong Kong, care se bucură de o largă autonomie, însă care, de mai multe săptămâni, este scena unor ample proteste provocate de un proiect de lege adoptat de parlamentul local, care permite extrădarea locuitorilor metropolei către guvernul central de la Beijing.