Eşti aici

Noi proteste masive anunțate în Franța

Autorităţile franceze se aşteaptă la un nou val de „violenţe majore” în Paris în acest weekend din partea câtorva mii de protestatari din mişcarea „vestelor galbene”, conform unor surse de la palatul Elysee.
După ce în mai multe zone ale Franței tinerii liceeni au ieșit la manifestații, inclusiv violente, Ministerul Educației a făcut apel la oameni să rămână în case în timpul weekendului. Guvernul ia în considerare folosirea trupelor anti-terorism pentru a proteja clădirile publice.
Premierul francez Edouard Philippe a anunţat marţi suspendarea până în 2020 a creşterii taxelor pentru carburanţi. Deşi taxa pe carburant a fost suspendată, preşedintele francez Emmanuel Macron a avut probleme în a controla furia protestatarilor, care a dus la cele mai grave violenţe în Paris din 1968.
Astfel, situația devine tot mai complicată pentru președintele francez. Studenţii sunt nemulţumiţi, fermierii se plâng de faptul că magazinele mari le iau profiturile şi de faptul că se întârzie majorarea preţurilor minime alimentare, iar şoferii de camioane au anunţat o grevă începând de duminică.