Eşti aici

O nouă decizie în cazul procesului lui Filat

Lucrurile încep să se miște în cazul celui de-al doilea proces de judecată al lui Vladimir Filat. După mai multe amânări, magistrații de la Judecătoria Buiucani au admis în cele din urmă cererea avocaților fostului prim-ministru de a fi sesizată Curtea Constituțională pe marginea acestui caz.
Astfel, din spusele unuia dintre apărătorii lui Filat, cauza va fi trimisă la Înalta Curte și, în perioada în care acesta va fi examinată de către judecătorii constituționali, instanța de judecată a dispus suspendarea examinării cererii de revizuire.
Decizia de astăzi a venit ca urmare a unei sesizări depusă de ex-premierul pe 4 iulie, după ce, la sfârșitul lunii iunii acesta a declarat că nu mai are încredere în componența Curții Consituționale de atunci.
Amintim că, în cel de-al doilea dosar, Vladimir Filat este învinuit de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. În prezent, fostul prim-ministru execută o pedeapsă cu închisoare de nouă ani, după ce a fost găsit vinovat într-un dosar de luare de mită, în urma căruia ar fi primit 250 milioane de dolari de la Ilan Șor, fost primar de Orhei și, mai nou, deputat fugar în Parlament. Fostul prim-ministru se declară nevinovat în amebele cazuri.