Eşti aici

O nouă șansă pentru Vladimir Filat

Veste bună pentru fostul prim-ministru, Vladimir Filat. După ce luni Curtea Supremă de Justiție a respins recursul avocatului fostului lider al PLDM, care a cerut casarea sentințelor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel cu privire la primul dosar deschis pe numele acestuia, Curtea Constituțională a decis azi că judecătorii care l-au condamnat pe ex-premierul țării nu mai au dreptul să rejudece cauza penală în proces de revizuire.

Curtea a explicat această decizie prin faptul că magistrații care s-au pronunțat asupra vinovăției unei persoane nu mai sunt în drept să examineze și cererea de revizuire a sentinței de condamnare a acesteia.

În această ordine de idei, Decizia Curții Constituționale îi permite lui Filat să solicite reexaminarea sentinței de respingere a cererii de revizuire, sentință lăsată în vigoare prin decizia recentă a Curții Supreme de Justiție.

Amintim că Vladimir Filat, reținut în 2015, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență urmare a unui denunț al controversatului om de afaceri Ilan Şor. Fostul premier se declară însă nevinovat.