Eşti aici

O nouă ședință amânată în dosarul 2 al lui Filat

O nouă ședință de judecată în cel de-al doilea dosar al lui Vladimir Filat, cel în care este acuzat de spălare de bani, a fost amânată de judecători, după ce avocatul fostului premier, Victor Munteanu au cerut instanței de judecată acest lucru, pe motiv că Filat încă trece un tratament medical.
Totodată, Munteanu a mai spus că starea de sănătate a ex-premierului este una stabilă și că în ședința de astăzi, care urma să aibă loc la Curtea de Apel, trebuia să se examineze recursul depus împotriva deciziei Judecătorie Chișinău prin care s-a respins cererea de sesizare a Curții Constituționale referitoare la competența judecării anumitor cauze din cel de-al doilea dosar intentat pe numele lui Vladimir Filat.
În prezent, fostul prim-ministru execută o pedeapsă cu închisoare de nouă ani, după ce a fost găsit vinovat într-un dosar de luare de mită, în urma căruia ar fi primit 250 milioane de dolari de la Ilan Șor, fost primar de Orhei și, mai nou, deputat în Parlament. Filat pledează în ambele cazuri nevinovat, joi avocatul lui, chiar a menționat că, cel puțin, în primul dosar, dacă autoritățile și-ar fi făcut bine treaba, atunci clientul său trebuia să fie deja achitat.