Eşti aici

O nouă ședință în dosarul „Filat II”, amânată

Ședința de judecată ce urma să aibă loc astăzi la Curtea de Apel, în cel de-al dosar intentat pe numele fostului prim-ministru, Vladimir Filat, a fost amânată. Potrivit avocatului ex-premierului, acesta nu s-a putut prezenta în fața instanței de judecată, deoarece ar fi bolnav.
AMB: 0.03-0.16 (Victor Munteanu, avocat)
„Azi dimineață ne-a fost transmisă o prescripție medical. Dumnealui a fost vizitat ieri de medic în penitenciar și s-a dispus ca să urmeze un tratament timp de cel puțin două săptămâni.”
Totuși, avocatul nu a oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a lui Filat, menționând că este obligat să păstreze confidențialitatea.
Astfel, în aceste condiții, avocatul a depus o cerere de amânare a ședinței.
AMB: 0.17-0.34 (Victor Munteanu, avocat)
„Din aceste considerente am depus o cerere de amânare, pentru că dl Vladimir Filat a depus și dumnealui un recurs pe care vrem să-l susțină, să aducă argumentele și instanța de judecată a acceptat această cerere, dispunând preliminar pentru data de 13 iunie, deci saptămâna viitoare.”
Astăzi trebuia să fie examinat recursul împotriva încheierii din data de 16 aprilie a Judecătoriei Buiucani, prin care s-a refuzat cererea apărării de sesizare a Curții Constituționale pe dosarul „Filat II”.
Vladimir Filat este încarcerat din octombrie 2015 într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență, Acesta ar urma să iasă la libertate în toamna lui 2014, în cazul în care nu va fi condamnat și în cel de-al doilea dosar.