Eşti aici

Oficial: Moldova va primi 40 de milioane de euro de la UE

Prim-ministrul Maia Sandu și comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, au semnat la Bruxelles trei acorduri de finanțare pentru Republica Moldova, cu o valoare totală de 40,25 milioane de euro, ca urmare a unui anunț asemănător făcut de comisarul european la ultima sa vizită în țara noastră. Cele trei acorduri de finanțare se referă la diferite ramuri, mai ales în acea a economiei, administrației publice locale, dar și a atragerii Moldovei la programele de finanțare ale UE.
 (Iohannes Hahn, comisar european)
„Este vorba despre Ungheni și Cahul. Cu 400 milioane de lei, vom lucra cu partenerii locali pentru a crea mai multe locuri de muncă și să finanțăm obiectele de infrastructură nu atât de mari. Al doilea – este consolidarea statului de drept și a mecanismului anticorupție. Ne bucurăm că guvernul Maiei Sandu și-a asumat să lupte cu corupția și să asigure cetățenilor o transparență instituțională”.
Maia Sandu a reiterat poziția fermă a guvernului său cu privire la respectarea condiționalităților prevăzute în Acordul de Asociere, menționând că Uniunea Europeană este cel mai important partener al țării noastre.
(Maia Sandu, premierul RM)
„Este foarte important pentru noi că UE este un partener apropiat al Moldovei, că UE a fost întotdeauna un partener apropiat. UE este cel mai bun partener pentru Moldova atunci când vine vorba de democrație și cetățenii Moldovei apreciază acest lucru”.
Comisarul european Johannes Hahn a încurajat autoritățile de la Chișinău în promovarea reformelor și a subliniat că UE va susține în continuare acțiunile orientate spre consolidarea democrației și a statului de drept.