Eşti aici

OMS aprobă noile restricții impuse în EUROPA

Cu mai mult de 330.000 de cazuri Covid-19 pozitive pe zi, majoritatea țărilor europene înăspresc restricțiile de sănătate. Și trebuie să fie severe, pentru că este vorba despre salvarea a mii de vieți, spune Organizația Mondială a Sănătății, pentru care al doilea val abia începe să străbată Europa. OMS avertizează că, dacă s-ar efectua „strategii pentru a ușura” restricțiile, nivelurile de mortalitate „de patru până la cinci ori mai mari decât aprilie”, ar putea avea loc „până în ianuarie”.

„Valul de toamnă/iarnă continuă să se desfășoare în Europa, cu o creștere exponențială a cazurilor zilnice și o creștere corespunzătoare a procentului de decese zilnice. Evoluția situației epidemiologice în Europa este de mare îngrijorare”.

Nicio țară nu a menționat încă închiderea frontierelor ca în primul val, dar majoritatea părților din Europa au fost clasificate în roșu de către autoritățile sanitare ale Uniunii Europene. Printre acestea este și Franța, care a înregistrat peste 30.600 de cazuri noi, cu o rată ridicată de pozitivitate de 12,6%. 88 de persoane au murit din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore și 1.750 de persoane sunt în terapie intensivă.