Eşti aici

OMS, sceptică în privința vaccinului anti-COVID

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății estimează că o acțiune de vaccinare în masă împotriva COVID-19 nu va fi posibilă mai devreme de jumătatea anului viitor, 2021. Purtătoarea de cuvânt a organizației, Margaret Harris, a atras atenția că sunt necesare verificări riguroase care să confirme eficiența și siguranța vaccinurilor care vor apărea pe piață.

„Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor. Această fază trei a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece vrem să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur”.

Organizația anunță că a lansat planul intitulat COVAX, prin intermediul căruia se intenționează achiziția a două miliarde de doze de vaccinuri care să fie furnizate autorităților, din momentul apariției acestuia.

Rusia a început deja testarea în masă a vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19, dezvoltat de oamenii de știință ruși. Testarea va implica peste 40.000 de persoane şi va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate.