Eşti aici

Parlamentul britanic, suspendat pentru o lună

Gluma se îngroașă la Londra, acolo unde, după mai multe eșecuri, premierul britanic a reușit să suspende Parlamentul britanic pentru o lună, după cea mai lungă sesiune din ultimii 350 de ani. Înainte să-și încheie activitatea pentru mai bine de o lună, Legislativul a mai câștigat însă câteva lupte cu Executivul.
Organizarea de alegeri anticipate, așa cum ar fi vrut premierul, a fost din nou respinsă. De asemenea, Executivul a fost obligat să publice documente guvernamentale legate de suspendarea Parlamentului și de pregătirile pentru Brexit fără acord.
În paralel, Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care îl obligă pe Boris Johnson să solicite o nouă amânare a Brexitului, dacă nu ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană în octombrie. Totuși, premierul britanic a spus că este hotărât să nu ceară nicio prelungire și i-a acuzat pe parlamentari că îi îngreunează negocierile cu Bruxelles-ul.
Boris Johnson a promis că va merge la summitul UE din 17 octombrie, afirmând că nu va ceda, indiferent că va obține sau nu un acord de ieșire.