Eşti aici

Parlamentul și-a deschis ușile parțial

Parlamentul și-a deschis din nou ușile pentru doritorii de a vedea cum lucrează aleșii poporului și instituțiile statului abilitate să ofere moldovenilor o viață mai bună.
Prezent la eveniment, Andrian Candu a spus că, în prezent, Legislativul face tot posibilul pentru a fi deschis față de cetățeni.
SNC169: 0.14-0.23 + 1.31-0.39 (Andrian Candu președintele Parlamentului)
„Parlamentul este mai deschis, mult mai accesibil pentru toți care vor să vină să viziteze clădirea sau să înțeleagă care sunt procesele de lucru aici, în Parlament. Iar din punct de vedere al dialogului, cetățeni și aleșii lor, la fel cred că există un dialog foarte bun.”
Chiar dacă autoritățile au spus că ușile sunt deschise pentru toți, câțiva oameni s-au plâns că le-a fost interzisă intrarea în Parlament, fapt ce a demonstrat, potrivit lor, că democrația lipsește din Moldova.
SNC177: 1.00-1.13
„Care democrație? Nici pe departe! Oamenii stau în pușcării, dar nu știu pentru ce sta. Mai mult, sunt dosare fie politice, fie vorba de preluarea afacerilor. Ce vreți numai nu pentru ceea ce au făcut.”
SNC181: 1.00-1.08 + 1.15-1.19 + 1.32-1.140
„Da, poate noi afișăm că suntem democrați, dar eu cred că există un anumit punct care nu demonstrează democrația la noi în țară. Domnii ne-au spus că sunt uși deschise, dar trebuia din prealabil să fim înregistrați. Noi am venit cu un protest pașnic. Noi am vrut să spunem ce ne doare, dar ei n-au considerat de cuviință măcar să ne ofere dreptul la opinie.”
Menționăm că ușile Parlamentului au fost deschise pentru al doilea an consecutiv în contextul Zilei Internaționale a Democrației.