PAS și Platforma DA au înaintat moțiunea de cenzură

Oficial! Fracțiunile Platforma DA și PAS au înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, după o săptămână în care s-a tot discutat despre acest subiect. Cele două fracțiuni acuză actualul Guvern că a subminat securitatea națională și economică a statului, după ce a semnat acordul de împrumut cu Rusia, anulat ulterior de Curtea Constituțională, dar și pentru, spun ei, gestionarea proastă a pandemiei Covid-19.

„Fracțiunile Platforma DA și PAS înaintează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu”.

Aseară, Maia Sandu s-a întâlnit cu Pavel Filip. Dacă președintele PD a anunțat că nu are de gând să participe la acest vot, Maia Sandu s-a răzgândit și a anunțat că va susține moțiunea de cenzură propusă de Platforma DA, deși formațiunea anunța că abia sâmbătă se va întruni.

„PAS va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, în speranța că PD își va revedea poziția și va sprijini demiterea acestui Guvern, față de care, la fel, are pretenții. Indiferent care va fi soarta acestei moțiuni, noi o să ne apărăm dreptul la o conducere normală”.

Prezentarea moțiunii nu a trecut fără incidente. Deputații din cele două fracțiuni au protestat tropăind, după ce speakerul Zinaida Greceanâi a refuzat să ofere acces la microfon lui Alexandru Slusari care a prezentat textul moțiunii.

Deși a declarat ieri că va semna și grupul său parlamentar, Pro Moldova, această moțiune contra Guvernului, Andrian Candu așa și nu a mai semnat.

Moțiunea va fi dezbătută săptămâna viitoare în plenul Parlamentului. Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi, iar opoziția are doar 49 de mandate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata