Eşti aici

PD invită socialiștii la negocieri

Partidul Democrat a transmis astăzi o invitaţie către PSRM, pentru a avea o primă discuţie privind formarea unei majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PD, care a venit în fața presei imediat după liderul PD, Vladimir Plahotniuc.
Vitalie Gamurari purtătorul de cuvînd al PD 12.25 – 13.05
PD dă dovadă de generozitate politică și este gata s-o voteze pe Zinaida Greceanîi pentru funcția de președinte al Parlamentului, așa cum insistă de o vreme încoace PSRM și președintele Igor Dodon.
Vitalie Gamurari purtătorul de cuvînd al PD 13.06 – 13.27
La cîteva minute după aceste declarații, PSRM trimis un comunicat de presă în care se spune că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului. În comunicat PSRM menționează că toate deciziile de ordin tactic și strategic ale partidului sunt luate de către organele de conducere ale PSRM, în speță de către Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor.
Anterior Democrații au expediat PAS și PPDA invitații la discuții despre formarea unei majorități parlamentare. Cele două partide au refuzat însă să participe la discuții.
Blocul ACUM și PSRM, la fel au încercat să poarte discuții privind crearea unei alianțe, însă așa și nu au reușit, unii dînd vina pe ceilalți și invers.