Eşti aici

PDM reiterează invitația la dialog

Partidul Democrat a lansat o nouă invitație către celelalte fracțiuni parlamentare pentru a se așeza la masa de discuții, unde ar urma să fie găsite cele mai bune soluții pentru a scoate țara din actuala criză politică și juridică. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei ieșiri la presă, de către vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari.
 0.46-1.24 (Vladimir Cebotari, vicepreședintele PDM)
„Apreciem răspunsul domnului Andrei Năstase care este pe poziția că trebuie să ne așezăm la masa de dialog. Am văzut reacția socialistului Novac. Dar am văzut și reacția altor trei actori care, nici nu au respins, nici nu au acceptat, dar au făcut un ping-pong și doar atât. Suntem confuji și nu am înțeles care este răspunsul lor, dar invitația valabilă și în continuare. ”
Totodată, deși nu a dorit să le facă publice, Cebotari a anunțat că partidul pe care îl reprezintă a găsit „soluțiile politice” pentru această situație neplăcută, dar le va face publice doar la masa de discuții.
În replică, cei din majoritatea parlamentară au declarat că discuțiile cu PD vor începe imedit cum democrații vor elibera insistuțile capturate și își vor retraga oamenii din jurul acestor clădiri.
Amintim că prima invitație către fracțiunile parlamentare PAS, PPDA și PSRM a fost făcută, luni, de către Andrian Candu, în urma unor întrevederi cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene la Chișinău.