Eşti aici

Pesta porcină: măsuri de siguranță la frontieră

Stabilit! Bagajele tuturor persoanelor aflate în tranzit prin punctele de trecere a frontierelor moldo - române de la Lipcani - Rădăuți Prut și Costești - Stânca, vor fi verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, potrivit unor măsuri de securitate sporite impuse de autoritățile române, în legătură cu apariția unui focar de pestă porcină declanșat în județul Botoșani.
Prin urmare, va fi interzisă introducerea de carne, produse de carne, produse lactate și furaje care provin din Moldova sau Ucraina. Totodată, vor fi amplasate covoare cu dezinfectant, iar dezinfecția autovehiculelor va fi asigurată de direcțiile sanitare veterinare ale punctelor de trecere vizate de avertizare.
Menționăm că potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, la începutul lunii decembrie, au fost ridicate restricțiile în ultimele trei focare de pestă porcină, stabilite în Cahul. Pe parcursul anului 2018, în Moldova au fost înregistrate 37 de focare, dintre care 27 la porci domestici, fiind nimicite în acest sens circa 600 de animale.