Eşti aici

Piloții moldoveni, răpiți în Afganistan, recuperați

Cei doi piloţi moldoveni, răpiţi în Afganistan în 2015, au fost recuperaţi acum două zile şi se află acum la Moscova. Anunțul a fost făcut astăzi de preşedintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă, în care a mai spus că acest lucru s-a datorat Rusiei, la care a apelat.
AMB: 2.00-2.14 + 4.04-4.18 (Igor Dodon, președintele Republicii Moldova)
„Acum două zile ne-a reușit să scoatem din captivitate cei doi piloți care se aflau în Afganistan reținuți de talibani. La moment piloții se află în spital, starea sănătății lor este bună, lucrează medicii cu ei.”
Drept dovadă, șeful statului a încărcat pe pagina sa de facebook și un clip video în care cei doi piloți, care trei ani și jumătate au fost ținuți captivi într-o groapă, sunt întâmpinați de autoritățile ruse.
Cei doi vor fi aduși acasă pînă la finele acestei săptămîni, a mai anunțat Dodon.
Amintim că pe 24 noiembrie 2015, în Afganistan s-a prăbușit un elicopter moldovenesc. Unul dintre membrii echipajului, căpitanul, a fost ucis, iar ceilalți doi moldoveni au fost luați ca prizonieri de talibani. Conform versiunii oficiale, elicopterul a fost împușcat din armament neidentificat de către forțele talibane. La acel moment, la bordul navei se mai aflau 18 pasageri. Salvatorii au găsit elicopterul prăbușit, lângă care erau patru cadavre.