Eşti aici

Platon: „Plahotniuc mi-a propus o eliberare plătită”

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în prezent la 25 de ani de pușcărie, declară că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe când formațiunea sa deținea întreaga puterea în stat, i-ar fi trimis în închisoare condițiile în care acesta putea fi eliberat. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni speciale de la TV 8.
(Veaceslav Platon, om de afaceri)
„ –Dumneavostră personal va fi trimis ceva din partea lui în tot acest timp? –Da! –Ce? –Nu contează. Condițiile eliberării mele. –Și care erau acestea? –Pentru ce? Asta deja este istorie. Eu oricum nu aveam atâția bani. –Câți? Milioane. Zeci de milioane? –Eu nu aveam atâția bani. Chiar și cei apropiați mie nu aveau banii pe care el ia cerut pentru elibrerarea mea.”
Ce ține însă de o întâlnire directă Plahtoniuc – Platon, cel din urmă a spus că aceasta nu a avut loc.
 (Veaceslav Platon, om de afaceri)
„ -Din câte eu știu, din informațiile mele, nu doar Vlad Filat, în timpul arestului, a avut întâlniri cu Vlad Plahotniuc. Dumneavoastră ați avut vreodată, în tot acest timp, vreo întâlnire cu el? –Nu! –Niciodată? –Nu!”
Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare cu executare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. La începutul acestei luni, avocații săi s-au adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Ei susțin că clientului lor i-au fost încălcate drepturile atunci când a fost extrădat, judecat și încarcerat.