Eşti aici

PPDA: „PAS folosește actori străini în campania electorală”

Secretarul general al PPDA, Ion Terguță își acuză foștii colegi din cadrul Blocului ACUM că folosesc, inclusiv, actori străini pentru a-i face o figură pozitivă Maiei Sandu în lupta pentru funcția de șef al statului. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV8, unde Terguță a precizat că, inclusiv, susținerea anunțată de președinta CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer pentru candidata PAS este o fraudă electorală.

„Dacă e să vorbim despre fraude, hai să discutăm despre fraude. Cum vedeți acest mecanism, ca toate partidele împreună să facă o contestație împotriva PAS că folosește actori străini în campanie electorală. Au venit actori străini și legislația noastră interzice în mod clar implicarea actorilor străini. Asta este contrar codului electoral al Republicii Moldova.”

În replică, vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, a negat acuzația.

„Cu tot respectul, dar nu vreau să răspund la ceea ce a spus domnul Terguță, pentru că nu are dreptate din punct de vedere juridic.”

Amintim că câteva zile în urmă, și deputatul PPDA, Inga Grigoriu a acuzat PAS de faptul că cere donații de la cetățeni ca să umple țara de ziare propagandistice. Atunci, Grigoriu a afirmat că a primit prin email o solicitare în care, de la ea s-a cerut donații pentru trei milioane de ziare propagandistice, în care este promovat candidatul PAS, Maia Sandu.