Eşti aici

PPDA vrea o ședință extraordinară a Parlamentului

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, anunță că de începe colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul Aeroportului Internațional Chișinău.

Pentru aceasta este nevoie de 34 de semnături, iar 26 deja există, a anunțat deputatul în cadrul unei emisiuni de la postul Jurnal TV.

„Avem 26. Chiar dacă sunt și cu probleme, dar eu cred că domnul Țîcu va semna acest demers. Vedem dacă vor semna și alți deputați. Este important, foarte important, să primim informația cât mai exhaustiv, să chemăm oamenii la ședința Parlamentului, prim-ministrul, șeful SIS-ului, șeful CNA, procurorul general, ministrul Justiției”.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, securitatea țării este pusă în pericol și trebuie pus punct asupra statutului juridic al aeroportului. El susține că trebuie anulat contractul de concesionare a aeroportului, care a fost încheiat cu grave încălcări. Slusari nu a exclus că ar putea fi depusă și o moțiune de cenzură în acest sens.

Subiectul concesionării aeroportului a revenit în atenția opiniei publice după ce compania deținută de miliardarul, Nat Rothschild, a anunțat oficial că renunță la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Komaksavia Airport Invest, care deține un interes indirect asupra Avia Invest, o companie care aparține lui Ilan Șor.