Eşti aici

Președintele Turciei, așteptat în octombrie la Chișinău

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan ar urma să vină în Moldova în perioada 17-18 octombrie, relatează Radio Chișinău, în pofida speculațiilor din ultima vreme cu privire la incertitudinea sau chiar refuzul său de a vizita țara noastră.
În timpul vizitei, el va participa la redeschiderea clădirii Președinției, reparată dintr-un ajutor financiar oferit de Turcia. Acesta va merge și la Comrat, în Găgăuzia, acolo unde se află o importantă comunitate de etnie turcă, scrie portalul gagauzinfo.md, făcând referire la surse din administrația publică de la Comrat.
Anterior, opoziția, dar și experți de la Chișinău au criticat decizia președintelui Igor Dodon de a repara Președinția din bani oferiți de Turcia, invocând lipsa transparenței în utilizarea acestor fonduri și a unei înțelegeri „în culise” cu Erdogan privind expulzarea celor șapte cetățeni turci, profesori la rețeaua de licee „Orizont”, suspectați de legături cu o grupare teroristă din Turcia.
Anul trecut, în luna mai, cei doi oficiali au convenit asupra unui ajutor financiar în valoare de șapte milioane de dolari, destinat reparației clăririi Președinției după  evenimentele din 7 aprilie 2009, pe care guvernul turc urma să-l acorde ulterior.