Eşti aici

Previziuni pozitive pentru economia Moldovei

Banca Mondială prevede, pentru următorii doi ani, o creștere economică în Moldova care va atinge cota de 3,8%, dar care va rămâne sub media istorică de 4,6%. Prognoza a fost făcută în cadrul unei conferință de presă desfășurată, la Chișinău, de instituția internațională. 
Economistul Marcel Chistruga, care a reprezentat banca, a explicat că pe fundalul majorării reale a salariilor, creșterea va fi alimentată de sectorul privat. Iar odată cu majorarea consumului, în mod normal, va crește și importul.
Totuși, acesta a ținut să precizeze și că în scenariul de bază sunt și riscuri semnificative atât interne, cât și externe. „Schimbarea tiparelor de migrațiune ar putea modifica ratele de remitere. Deși sunt semnale că acest an va fi unul bun din punct de vedere agricol, pericolul vine din partea alegerilor parlamentare care în următoarele luni vor începe să emită semnale ce pot fi pozitive, dar și negative , a mai afirmat Chistruga.
Menționăm că, în acest an, Moldova și-a construit bugetul pe niște proiecții de creștere economică de 3,0% și un deficit bugetar echivalent cu 2,8% din PIB.