Eşti aici

Prima rundă de discuții dintre PSRM și Blocul ACUM

S-a întîmplat! Azi a avut loc prima rundă de discuții între PSRM și Blocul politic ACUM. Ce-i drept, aceasta a avut loc altfel decît s-a crezut. Andrei Năstase și Maia Sandu și-au trimis la discuții cu Zinaida Greceanîi cîte un adjunct, ei refuzînd să vină.
Surprinsă neplăcut de acest gest al liderilor Blocului politic ACUM, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi a părăsit sala unde a avut loc discuția și și-a lăsat adjuncții să vorbească.
Cei din Blocul ACUM au insistat ca pe durata întregii discuții să asiste presa, unele din sursele mass-media difuzînd în direct tot procesul.
S-a vorbim mai bine de oră. PSRM a propus crearea unei majorități parlamentare, alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Legislativului, crearea comisiilor parlamentare, a Biroului Permanent al Parlamentului, alegerea Maiei Sandu în funcția de prim-ministru și două ministere pentru PSRM – cel al Apărării și cel de Externe.
Blocul ACUM nu a fost de acord și a propus alegerea lui Andrei Năstase în funcția de președinte al Parlamentului, Maia Sandu să fie aleasă prim-ministru, nici un minister către PSRM și nici un fel de majoritate parlamentară și votarea proiectelor de lege propuse de către Blocul ACUM.
După peste o oră de astfel de discuții, s-a decis ca fiecare să meargă la partidele sale, să anunțe ce s-a discutat azi, iar vineri se va reveni cu propriile poziții.