Eşti aici

Primarul de Floreni, reținut pentru mită

Voiau să vândă un teren pe ascuns și să se îmbogățească. Vorbim despre primarul localității Floreni și un consilier al acestuia, care au fost reținuți de oamenii legii în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptul coruperii pasive şi a traficului de influenţă.
Edilul şi reprezentantul Consiliului sunt suspectaţi că ar fi pretins de la un om de afaceri din localitate 350.000 de lei pentru a legaliza un teren, aflat în folosinţa acestuia de mai mulţi ani.
Bănuiţii urmau să influenţeze membrii Consiliului local ca aceştia să emită o decizie de dare în arendă a terenului care, anterior, ar fi fost preluat abuziv de către antreprenor. Pentru a-i da drepturi legitime asupra terenului, cei doi i-ar fi propus omului de afaceri darea în arendă a lotului, apoi - oferirea posibilităţii de cumpărare a acestuia.
Banii au fost transmişi în trei tranşe, sub controlul CNA – 200.000 de lei, 10.000 de lei şi 140 000 de lei. În urma transmiterii ultimei sume de bani, primarul şi consilierul au fost prinşi în flagrant şi escortaţi la CNA.

Foto:msn.com