Eşti aici

Procuror din Nisporeni, condamnat la 8 ani de inchisoare

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea la 8 ani de detenţie a unui procuror din Procuratura raionului Nisporeni, reţinut în iarna anului trecut pentru corupere pasivă. De asemenea, acesta a fost amendat cu 40 mii lei şi privat de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 4 ani.

Potrivit serviciului de presa al Procuraturii Generale, urmărirea penală pe numele acestuia a fost declanşată de Procurorul General, Corneliu Gurin în baza plîngerii depuse de un cetăţean care reclama că procurorul i-a pretins suma de 1000 euro pentru a înceta o cauză penală. Operaţiunea de reţinere a învinuitului a fost realizată pe 7 februarie de Procuratura Anticorupţie în comun cu Serviciul securitate internă şi combaterea corupţiei a MAI, în faţa sediului Procuraturii din Nisporeni, imediat după primirea banilor estorcaţi.

De notat că, recent, alţi trei procurori, unul din Ocniţa şi doi din Floreşti au fost deja condamnaţi pentru acţiuni coruptibile.

Procuratura reaminteşte cetăţenilor despre posibilitatea de a comunica fapte de corupţie comise de angajaţi ai procuraturii, atît la linia verde a Procuraturii Generale (022) 226-648, cît şi direct, la Procuratura anticorupţie (022) 257-407, adresa: or. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 198.

Foto: basarabia.md