Eşti aici

Procurorul general cere ridicarea imunității lui Vlad Filat

 
Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului liberal-democrat, Vlad Filat. Întâmplător sau nu, dar, deși Gurin spune că demersul Procuraturii trebuie să fie unul confidențial, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a ținut să-l citească de a tribuna centrală a Parlamentului, notează UNIMEDIA.
 
Drept reacție, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a declarat că acțiunea de astăzi este una regizată și bine pregătită din timp. Filat spune că își va demonstre nevinovăția și își îndeamnă colegii să voteze pentru ridicarea imunității sale.
 
„Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Mai ales că se vorbesște cum se pregătește Usatîi în fața Parlamentului, dar și demersul lui Gurin. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă”, a declarat Filat.
 
Liderul PLDM spune martorii în dosarul BEM au fost manipulați și șantajați de către instituțiile controlate de democratul Vladimir Plahotniuc.
 
„Pe parcursul activității mele am făcut multe greșeli. Îmi asum toată respobnsabilitate politică, dar vreau să vă spun că tot sistemul din Moldova este controlat de o singură persoană. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc. Ilan Șhor a făcut mărturii false doar pentru a fugi de responsabilitate”, a declarat Filat.
 
Liderul PLDM spune că își va demonstre nevinovăția și își îndeamnă colegii din Comisia juridică, numiri și imunități să voteze pentru ridicarea imunității sale.
 
„Spuneam în debutul ședinței de astăzi că eu nu am nevoie de imunitate parlamentară. Mesajul meu pentru colegii din Comisia Juridică este să voteze pentru scoaterea acestei imunități. În calitate de cetățean voi contribui la mersul anchetei. O sa-mi demonstrezi nevinovăzia”, a adăugat Filat.
 
Filat spune că în contnuare Partidul va fi condus de către prim-ministrul Valeriu Streleț.
 
„Pe parcursul timpului, ca și partid am fost ținta loviturilor. Nu s-a dorit să fie un partid care să aducă shimbarea în țară. Consider că domnul Streleț are determinarea necesară și este în stare să conducă partidul”, a adăugat Filat.
 
La această oră, membrii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi s-au întrunit în sedință pentru a vota solicitarea Procuraturii. 
 
Foto: oficial.md