Eşti aici

Procurorul general a demisionat

Inevitabilul s-a produs. Eduard Harunjen și-a anunțat astăzi demisia din funcția de procuror general al Moldovei.
Potrivit lui, această decizie, una luată cu onoare, demnitate și responsabilitate pentru întreaga sa activitate, a venit ca urmare a ultimilor zile, care au fost cele mai zbuciumate din istoria Procuraturii noastre, zice acesta.
Cu toate acestea, Eduard Harunjen a menționat că pleacă din sistem cu conștiința împăcată. Or, după o perioadă de trei ani de muncă titanică de reformare, împreună cu partenerii occidentali, s-a reușit obținerea unei instituții a procuraturii cu adevărat funcțională, care, în pofida contestațiilor de ultima oră, lucrează doar în interesul cetățeanului Moldovei și nu a politicienilor, se mai spune în mesajul său.
Totuși, Harunjen, în același mesaj de rămas bun, s-a contrazis un pic, declarând că atât lui, cât și echipei sale multe nu le-au reușit și că în Procuratura Generală mai sunt multe de realizat pentru o bună funcționare.
Precizăm că la puțin timp după ce procurorul general Eduard Harunjen și-a anunțat demisia, președintele țării Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție.