Eşti aici

PSRM nu va face coaliții cu dreapta

Din motive ideologice, Partidul Socialiştilor nu poate crea în viitorul Parlament alianţe cu formațiunile de dreapta sau cu democraţii. Este o chestiune de principiu, a declarat președintele țării Igor Dodon, într-un interviu oferit pentru agenţia Sputnik.
În acest context, șeful statului a remarcat că socialiştii, care optează pentru neutralitate, nu pot crea coaliţii cu cei care pledează pentru NATO.
„Cum poate oare PSRM, care-și dorește menţinerea statalităţii, istoriei şi religiei noastre să fie împreună cu cei care merg la marşurile minorităţilor sexuale și pledează pentru lichidarea Moldovei?”, s-a întrebat el.
Astfel, în opinia lui Dodon, în următorul Parlament vor fi trei jucători de bază, PSRM, formațiunile de dreapta, în alianță sau separat, și PDM-ul.
Totodată, el a menţionat că, după alegerile parlamentare din 2018 în Moldova sunt posibile câteva scenarii, inclusiv alegeri anticipate.
Menționăm că, data alegerilor legislative ordinare, care vor avea loc nu mai devreme de 30 noiembrie 2018 şi nu mai târziu de doi martie 2019, urmează a fi stabilită de Parlamentul actual, al cărui mandat expiră la toamnă.