Eşti aici

PSRM se pregătește deja de alegerile locale

La o zi de la stabilirea datei alegerilor generale locale, Partidul Socialiștilor declară că deja se pregătește pentru scrutinul din toamnă, de pe 20 octombrie. Despre asta s-a anunțat în urma unui nou Consiliu Republican convocat de formațiune, la care a participat și președintele Igor Dodon, liderul neformal al socialiștilor, care a mai declarat că formațiunea sa va susține categoric guvernul condus de Maia Sandu.
SNCVideo  00:43-01:23 (Igor Dodon, șeful statului)
„Am discutat cu colegii din teritoriu pregătirea pentru alegerile locale. S-au schițat și unele acțiuni care vor fi întreprinse în timpul cel mai apropiat că, cu suportul PSRM, cu suportul fracțiunii PSRM din Parlament. Noi suntem gata să susținem guvernul Maiei Sandu. Noi vom pleda pentru reformele pe care le va promova guvernul Sandu”.
Dodon a mai declarat azi o dată că este categoric împotriva deputaților din opoziție care vor alege să plece în alte formațiuni, adică cele de la putere.
SNCVideo 01:44-02:07 (Igor Dodon, șeful statului)
„Noi nu vom accepta traseismul politic. Noi nu vom accepta ca în fracțiunea PSRM să vină deputați din alte fracțiuni sau deputați independenți. Suntem 35 de deputați – anume în acest număr ajungem fie până la sfârșitul mandatului actualului Legislativ, fie până la anticipate, dacă o să se ajungă până acolo”.
Zinaida Greceanîi, la rândul ei, declară sprijin pentru noua majoritate creată, iar formațiunea sa va încerca să evite subiectele mai delicate cu blocul „ACUM”, partenerii de coaliție.
SNCVideo 06:49-07:17 (Zinaida Greceanîi, președintele PSRM)
„Eu le-am mulțumit colegilor de fracțiune, pentru că, deseori, lumea nu înțelege ce se întâmplă, dar eu cred că decizia care a fost luată și a fost creată această majoritate, pentru că cineva spune că e temporară, dar nu este ceva mult mai sigur decât ceea ce este temporar. Noi suntem să evităm unghiurile mai ascuțite cu partenerii noștri. Avem un interes – al Republicii Moldova”.
Și tot azi s-a anunțat că președintele Igor Dodon pleacă la sfârșitul săptămânii la Minsk, unde se va întâlni cu prim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev și cu vicepremierul rus Dmitrii Kozak.