Eşti aici

PSRM vrea să doneze banii

În sfârșit au reacționat. La câteva zile după inițiativa lansată de unele formațiuni extraparlamentare, Partidul Socialiștilor a venit cu o adresare către Comisia Situații Excepționale, prin care a cerut luarea în calcul a posibilității ca partidele politice să-și doneze alocațiile prevăzute în bugetul de stat. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, care a precizat că acum acești banii ar trebui folosiți în lupta contra pandemiei COVID-19.

„Astfel, în această perioadă complicată apare necesitatea urgentă de a fi procurate utilaje suplimentare, medicamente, de a stimula persoanele care activează zilnic pentru a combate răspândirea epidemiei, ceea ce atrage după sine resurse financiare neacoperite în prezent din bugetul public național.”

În acest sens, Zinaida Greceanîi a îndemnat toate partidele să susțină inițiativa.

„Mă adresez tuturor partidelor politice din Moldova care primesc alocații din bugetul de stat să susțină această inițiativă, astfel contribuind la combaterea acestei pandemii care s-a abătut asupra omenirii, inclusiv asupra statului nostru.”

Menționăm că pentru anul 2020, în bugetul de stat a fost prevăzută suma de 40 de milioane de lei, drept alocații pentru partidele politice din Moldova.