Eşti aici

Putin a mărit salariul său și al lui Medvedev

Pe lângă escapada pe care a avut-o în regiunile muntoase de la granița cu Mongolia, de ziua sa, Putin și-a mai făcut un cadou – a mărit salariul său și cel al premierului Dmitrii Medvedev. Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind majorarea salariilor mai multor funcționari publici - inclusiv președintele și premierul Rusiei.

În conformitate cu decretul, la 1 octombrie, salariile vor fi majorate cu 4,3% -  care reprezintă rata oficială a inflației pentru anul 2018.

În plus, salariile viceprim-miniștrilor, miniștrilor, președintelui CEC, procurorului general, șefilor FSB, Gărzii Ruse, Serviciului de Informații Externe și altor departamente au fost majorate cu o sumă similară.

Ultima dată, Putin și-a majorat salariile pentru el și Medvedev în ianuarie, 2018, când au fost indexate cu 4%. El câștigă un salariu de aproximativ 133 de mii de dolari pe an. Surse neoficiale spun însă că averea lui Putin ar fi chiar și mai mare decât a celui mai bogat om din lume, miliardarul Jeff Bezos, cu avere estimată la peste 100 de miliarde de dolari.