Eşti aici

Raport SUA: Moldova „ucisă” de corupție

În Moldova, corupția a împiedicat urmărirea penală și a influențat rezultatele cazurilor de trafic de persoane, inclusiv împotriva unor oficiali complici. Asta se arată într-un raport prezentat de către secretarul de Stat al Americii, Mike Pompeo, care face referire la situația din țara noastră legată de traficul de ființe umane, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.
Potrivit raportului, Moldova a rămas în categoria a doua referitor la nivelul de combatere a acestui fenomen. Astfel, America constată că deși Guvernul a depus câteva eforturi în lupta contra acestui fenomen, Executivul nu a întrunit și standardele minime în mai multe domenii cheie.
În acest sens, corupția a împiedicat urmărirea penală și a influențat rezultatele cazurilor, inclusiv cele împotriva unor oficiali complici. „În aceste condiții, victimele au continuat să sufere din cauza intimidării din partea traficanților”, se mai arată în raport.
Astfel, autorităților de la Chișinău li se recomandă să întreprindă măsuri pentru ca traficanții să fie investigați, judecați și condamnați pentru a se reuși combaterea corupției din sistemul judiciar și al avocaților.