Eşti aici

Reacția dură a Maiei Sandu către Pânzari

Premierul Maia Sandu îl îndeamnă pe Alexandru Pînzari, demis luni de noul Guvern din funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție, să respecte Legea Supremă și îl atenționează că, în caz contrar, riscă să fie pedepsit. Reacția vine ca urmare a celor întâmplate dimineață la sediul Direcției numărul 6 din cadrul IGP.
„Îl somez pe cetățeanul Pînzari și pe toți cei care încalcă premedidat Constituția și execută ordine ilegale extrem de grave să înceteze imediat toate acțiunile de destabilizare a ordinii publice. Domnule Pânzari, sunt sigură că înțelegeți, fiecare acțiune ilegală a dumneavoastră din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie. Sunteți gata să vă asumați acest lucru pentru un bandit?”.
Totodată, aceasta a făcut un apel și către toți funcționarii publici să nu îndeplinească „ordinele lui Plahotniuc”.
SNCVideo: 02:21-02:49 (Maia Sandu, noul prim-ministru)
„Voi, cei care acum îndepliniți ordinele ilegale ale lui Plahotniuc, anume astfel de acțiuni faceți și veți fi pedepsiți conform legii. Veți răspunde în fața unei justiții independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova. Pedeapsa voastră crește cu fiecare acțiune abuzivă de încălcare a Constituției”.
De asemenea, Maia Sandu a îndemnat cetățenii care vor să iasă în stradă să stea, deocamdată, acasă și să-și păstreze calmul.
SNCVideo: 04:02-04:27 (Maia Sandu, noul prim-ministru)
„Înțeleg că vreți să veniți în stradă și să le arătați că puterea este a poporului, că sute de mii de oameni sunt gata să apere Constituția Republicii Moldova. Însă, decocamdată, vă rog să păstrați calmul, să rămâneți acasă, pentru că noi ne dorim rezolvarea pașnică și democratică a acestei situații de criză”.
Cei de la Inspectoratul General de Poliție nu au declarat dacă va fi deschis un dosar penal pe numele polițiștilor care au decis să recunoască guvernul Maiei Sandu, însă, spune IGP-ul, ei ar fi fost suspendați pentru că ar fi încălcat „jurământul”.