Eşti aici

Recomandare ANSA pentru masa de Paști

Ouă, pește, carne, cozonac, la toate va trebui să fim atenți când le cumpărăm, avertizează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, care a emis o serie de recomandări cu privire la „masa” pe care moldovenii sunt gata să o pregătească de Paști.
Agenția ne îndeamnă să cumpărăm produse numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au trecut de controlul sanitar-veterinar. Astfel, dacă vom cumpăra carne, va trebui să fim atenți la culoarea acesteia, de obicei de la roz până la roșu, nemaivorbind de mirosul acesteia.
Ouăle, elementul emblematic al sărbătorilor pascale, vor trebui să fie tari, curate, fără pete, cu o coajă intactă, în cazul în care vom alege să le cumpărăm. Data indicată pe ou, valabil 28 de zile, de asemenea, trebuie avută în vedere. Nici vopseaua pe care o cumpărăm nu trebuie ignorată, întrucât vom atrage atenție la valabilitatea acesteia, la coloranții alimentari pe care-i are sau, după caz, pe care nu-i are și la modul de utilizare.
În acest an, Paștele, sau Învierea Domnului, va fi marcat pe 28 aprilie. O săptămână mai târziu, duminică sau luni, în funcție de regiune, creștin-ortodocșii vor marca Paștele Blajinilor, când vor merge la cimitir pentru a-i pomeni pe cei care nu mai sunt în viață.