Eşti aici

Recursul avocaților lui Ilan Șor, respins

Gata cu joaca! Deputatul fugar Ilan Șor a intrat în rândul tuturor cetățenilor, adică fără careva avantaje în fața legii.
Astfel, astăzi, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul avocaților fostului primar de Orhei împotriva încheierii prin care a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv și anunțarea în căutare a clientului lor, respectiv a fost menținută hotărârea inițială a Curții de Apel Cahul.
Amintim că în iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. Ulterior, în februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie finală în acest sens nefiind încă emisă.
Între timp, pe 25 iulie, Curtea de Apel Cahul a admis demersul procurorului anticorupție cu privire la emiterea unui mandat de arest pe numele lui Ilan Șor, el fiind de această dată învinuit de părăsirea ilegală a teritoriului Moldovei.