Eşti aici

Redeschiderea grădinițelor, un proces încă incert

Data când își vor relua activitatea grădinițele din țară este încă incertă, deoarece Sistemul de Sănătate nu este gata pentru revenirea la procesul educațional în instituțiile preșcolare. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„ – Nici până la etapa respectivă, Sistemul de Sănătate, și apropo, aici avem un consens cu Sistemul de Educație, nu este gata pentru a reveni la procesul educațional în grădinițe, în virtutea la toată presiunea care se face din partea părinților sau a altora. – Până când? –În dependență de situația epidemiologică. ”

În context, ministrul a menționat că în prezent specialiștii lucrează asupra elaborării unor recomandări despre cum trebuie pregătit sistemul educațional pentru perioada când va fi relansat.

„Pe platforma la aceste două Ministere se lucrează la elaborarea unor recomandări cum trebuie să pregătim sistemul educațional atunci când el va fi relansat. Vorbim și de grădinițe și de școli. Aceasta este coerența.”

Amintim că anterior, și Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună a explicat că anume infrastructura, respectiv personalul, alcătuit în mare parte din femei cu vârstă cuprinsă între 50 și 60 de ani, al celor mai multe grădinițe din Moldova sunt un mare pericol pentru starea epidemiologică, respectiv a îndemnat oamenii să dea dovadă de maturitate. 

Cu toate acestea, tot mai mulți părinţii, care se plâng că nu au cu cine să-și lase copiii atunci când trebuie să meargă la muncă, cer insistent ca autoritățile să redeschidă cât mai repede instituțiile preșcolare din țară.